Service&co. reseledare utbildning i thailand
Ta din guideutbildning i Thailand med service & co.

Skandinaviens enaste guideutbildning i Thailand

Följ med till Thailand och upplev Österns mystik medan du utbildar dig till guide. På denna resa slår du två flugor i en smäll, du får nämligen en fantastisk utbildningn samtidigt som du upplever en helt ny spännande kultur. På denna utbildningen i Thailand kommer du inte bara hem efteråt, utan med en utbildning som ger dig chans till att ha hela världen som din arbetsplats. När du har varit här med oss kommer du komma hem med ett hav av upplevelser från runt om i världen. Inte bara upplevelser där vi kommer ifrån utan allt runtomkring som du kan dela med dina nya kollegor och vänner.

Nord, väst … öst är bäst!

Thailand är likastort som Frankrike till ytan, dock mer långsträckt. Den thailändska kulturen är påverkad av både Indien, Kina och Cambodja. Dessutom är Thailand det ända landst i Sydöstasien som inte har varit koloniserat. Thailand har stora kontraster, det finns både mycket rikedom men även mycket fattigdom. Där lever alla sida vid sida och landets natur är allt ifrån djungel till stränder på turistorterna.

Din resa börjar när vi landar på Bankoks flygplats och därefter kör mot Hua Hin, här incheckar du på ett hotell med 4 stjärnor nämligen hotell Novotel Hua Hin. I närheten ligger det trevliga stället Cha Am, som är ett vackert och roligt område, sedan har vi Hua Hin city som ligger ungefär 2,5 km ifrån hotellet. Inom gångavstånd hittar du både restauranger och små butiker. Nere på stranden ligger det också många goda restauranger som ni bör testa. Vill ni uppleva mer i byn när du har ledigt? Då kör nämligen hotellets buss fram och tillbaka till byn 5 gånger om dagen.

Hua Hin… Den charmiga semesterbyn

År 1920 upptäckte kung Rama IV sommarparadiset Klai Kangwon som på svenska betyder ” Långt ifrån bekymmer” här i Hua Hin. Namnet kunde faktiskt inte passa in bättre på området och detta har gjort denna byn till en eftertraktat resemål. Ett resmål som fokuserar på lugn, renhet och säkerhet. Ni kommer få uppleva vilken stor respit thailändare har för sina kungar, både de kungar som har levt förut och deras efterträdare, deras namn är Kung Bhumibol och hans efterträdare Kung Maha Vajiralongkorn. Varje dag bjuder Hua Hin’s stränder på ett dopp i det lugna, turkosblåa vattnet, även hästridning och av slipning längst kusten och hela vägen upp till den charmiga fiskehamnen Cha Am. På de lokala marknaderna kan du köpa mat, exotiska frukter, konst och sovenier till småpengar. Urvalet av restauranger och barer finns det gott om i Hua Hin’s centrum och dem har även massagesalonger nära hotellet. Här kan du få en helkroppsmassage för samma peng som en burgarmeny i sverige, så varför inte unna sig det undertiden du är här på din guide utbildning?

Vad ska du uppleva?

Guide utbildningen här i Thailand innehåller samma utbildningspaket som i Spanien och på Malta. Du kommer under de 24 dagarna bo i Cha Am, Hua Hin, du kommer lära dig första hjälpen på de lokala privatsjukhuset. Efter 23 nätter i Cha Am fortsätter vi vår resa med en minitur på 5 dagar som kommer avslutas i Bankok.

På miniresan kommer vi uppleva Thailands natur och vildmark. Vi kommer köra mot Kanchanaburi och besöka Amphawa marknad. Denna byn ligger nordväst om Bankok. Här kommer vi dessutom besöka de allierades kyrkogård från andra världskriget och kommer åka tåg ifrån Thailand-Burma Railway Museum till floden Kwai. Vi kommer köra ifrån Kanchanaburi till Ayutthaya där vi ska åka på bambuflottar och efterdet köra en liten tuk-tuk tur till alla byns tempel.

Sedan kommer resan fortsätta mot Bankok och vi kommer byta den lugna och fridfulla miljön till en mer pulserande storstad. Bankok är en stad med 14 miljoner invånare och dessutom full av kontraster. Det nya och moderna blandar sig gärna med det gamla och traditionella. I bankok kommer vi ha 2 nätter och vi ska såklart åka på utflykt. Du kan glädja dig åt att uppleva Grand Palace och Wat Po. Vi ska dessutom se Wat Saket och den vackra utsikten där ifrån, sedan avslutar vi med Chaophraya Klong Tour, som är en lån tur i en Bankoks alla kanaler.

På utbildningen är det 2 måltider som är inkluderade /måltidernas fördelning är specificerat i schemat) Sedan när det gäller fickpengar så är levnadskostnaden i Thailand mycket billigare än runt omkring i Europa. Så du klarar dig på mindre fickpengar här i Thailand än om du skulle till Europa.

Har du frågor angående utbildningen i Thailand? Ring oss på 70 211 222.

Kom ihåg att i priset är flyg fram och tillbaka inkluderat, handbagage, alla övernattningar på hotellet, transfer fram och tillbaka till flygplatsen, 2 måltider om dagen, undervisning och skolmaterial.

Boka din utbildning i Thailand HÄR.

Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort & Spa

Novotel ligger i det härliga området Cha Am. Det är gångavstånd från hotellet till restauranger och butiker. Vid stranden ligger det fler restauranger som serverar väldigt god mat. Om stranden vid hotellet blir liten är detta pga tidvattnet. Vill du uppleva mer utekvällar? Kan du göra det i Hua Hin’s centrum. 5 gånger om dagen kör hotellets buss tur och retur för 50 THB per person, vilket motsvarar ungefär 15 svenska kronor.

Den stora ljusa lobbyn inbjuder till många härliga timmar. Här hittar du sportsbar, kaffebar och en liten sovenirbutik. Från receptionen är det en vacker utsikt över poolområdet och havet, hotellet har en fantastisk bra placering vid havet.

Du kommer bo på ett av hotellets Superior rum, vilket innebär att de moderna rummen är 34 km2 och alla rum har trägolv, aircondition, kaffe/te, Tv och dvd spelare. Badrummen är stora med helkaklade väggar och golv. Hela hotellet har aircondition, WiFi och safebox på rummen.

Mini rundresa

På din Guide utbildning i Thailand är den sista veckan en liten miniresa. Vi kommer uppleva thailands natur och vildmark, samt olika sevärdheter och museum. Allt detta samtidigt som du går utbildningen.

Dag 1: Hua Hin
Vår första dag spenderar vi i Hua Hin, här ska vi uppleva Thailands exotiska djurpark Wildlife och tillsammans äta Lunch i parken. Efter lunchen kommer vi besöka Chang Hua Man Royal Project, som är ett kungligt projekt.

Dag 2: Hua Hin - Kanchanaburi
Efter en skön frukost åker vi för att uppleva typiska Thailändska marknader. Vi kommer bland annat besöka Amphawa Floating Market och Railway Market. Efter alla marknadsupplevelser kommer vi åka vidare mot Kanchanaburi. Här kommer vi spendera resten av dagen genom att uppleva byns sevärdheter och historia.

Dag 3: Kanchanaburi - Ayutthaya
Efter frukosten på hotellet ska vi ut och vara aktiva. På dagens program står det nämligen Rafting. Och ingen vilken Rafting som helst utan nämligen en thailändsk Bamboo Rafting. Efter denna upplevelse åker vi Österut där vi ska på tempelvandring och även åka Tuk-Tuk.

Dag 4: Ayutthaya - Bankok
Vi kommer starta dagen med att besöka det spektakulära Bang Pa-in Palace som också är känt för den tidigare kungens sommarstuga. Efter besöket på palatsett åker vi mot storstaden Bankok, där vi kommer avsluta med en runtur i Thailands huvudstad.

Dag 5: Bankok
Idag har vi en full dag i Bankok, vi ska uppleva den danska tempelkulturen. Vi kommer även besöka Grand Palace, det kungliga templet, Wat Pho - det liggande buddhas tempel och slutligen Sackat Wat, det gyllene templet. Dagen kommer avslutas med en båttur i Chaophraya.