Service&co. reseledare utbildning i thailand

Thailand

Guide utbildningen i Thailand innehåller samma akademiska innehåll som utbildningen i Spanien. Det är bara omgivningarna som är annorlunda. Tillsammans med utbildningen får du en fantastisk upplevelse när du reser runt i Thailand. Thailand har ungefär samma storlek som Frankrike, men mycket mer långsmalt! Den thailändska kulturen har påverkats av bl.a Indien, Kina och Kambodja, och så är Thailand det enda landet i sydostasien som inte har varit koloniserat.

Vi ankommer till Chiang Mai Airport i norra Thailand och checkar in på det 3* Ibis Style Chiang Mai. Det är den näst största staden i Thailand, och den största i norra Thailand. Staden ligger cirka 700 km norr från Bangkok och grundlades i 1296 av Kong Mengrai. Staden har cirka 200.000 invånare och staden är känd för att ha en rik kultur, vilket också kan ses i de många välbevarade byggningarna i stan. Chiang Mai kommer att bli våran bas medan du utbildar dig till guide.

Efter 18 nätter i Chiang Mai fortsätter vi våran resa nordpå till Chiang Rai där vi kommer att bo på My Dream Guest House som är omgivet av djungelljud och den forsande floden. Här kommer vi att välkomnas av ägaren Nan som driver stället tillsammans med sin fru och 2 barn. Chiang Rai är rik på fantastiska natur och kulturupplevelser, och vi kommer bl.a besöka en orkide farm, stammbyar, njuta av den vackra naturen samt besöka Golden Triangle.

Efter 3 veckor med spännande upplevelser i det nordliga Thailand reser vi vidare till Bangkok och byter ut djungel livet mot den pulserande storstaden. Bangkok är en stad med cirka 12 miljoner invånare och är dessutom full av kontraster; det nya och moderna blandar sig med det gamla och traditionella. I Bangkok kommer vi att ha 4 övernattningar på det 4* Furama Silom- perfekt placering med gå avstånd till Skytrain, MBK-shopping center och Silom nightmarket.

Efter 4 övernattningar i Bangkok kör vi vidare mot Kanchanaburi nordväst om Bangkok. Här kommer vi besöka De Allierades Kyrkogård från andra världskriget och köra med tåg från Thailand- Burma Railway Museum till floden Kwai. Övernattningen föregår på River Kwai Jungle Rafts som är en resort som består av trä flottor. Efter en enkel övernattning skal vi se den berömda bron “över floden Kwai”, Hellfire PAss och Erwan vattenfallen.

Här kommer det absolut vara möjligt att få ett svalkande dopp innan vi igen sätter kursen mot Bangkok.

Efter 4 spännande veckor i Thailand går resan nu från Bangkok hem till Sverige. Men om du har gått all-in och köpt tilläggskursen - Ö-hopp så har äventyret precis börjat.

På utbildningen är frukost varje dag inkluderat, 5 luncher och 3 middagar. Måltidernas fördelning kommer att stå i det slutgiltiga programmet. En liten anmärkning när det kommer till fickpengar- priserna i Thailand är vanligtvis något lägre än i Europa. Så du kan klara dig med mindre fickpengar i Thailand än i Europa.