Service&co. sørger altid for du har ordenlige arbejdsforhold

Lön och arbetsförhållanden

Det är ingen hemlighet att man inte blir inte rik på att vara reseledare, i alla fall inte på pengar, dock så får man massor av upplevelser, livs- och yrkeserfarenhet och sist men inte minst, en enastående chans för att snabbt avancera uppåt på karriärsstegen.

En normallön för en nyutbildad reseledare som kommer direkt ifrån reseledarskolan ligger mellan 5000 - 6000 kr. Utöver denna grundlön, så har man på nästan alla resmål och i alla resebolag provision på utflyktsförsäljningen och biluthyrningnen, detta kan ge en reseledare mellan 200 - 1000 kr extra i månaden, lite beroende på vilket resmål och vilket resebolag man jobbar för. Om bolaget inte använder sig av provision eller liknande så är grundlönen högre.

När man jobbar som reseledare, så står vanligtvis resebolaget för din flygresa till- och från resmålet (arbetsplatsen), boende - som oftast en är möblerad lägenhet som man delar med 1 upp till 2-3 kollegor, men med sitt eget rum - på några resmål kan man också bli inlogerad på ett av resebolagets hotell. Man är dessutom fullt försäkrad under sin anställning genom resebolaget.

Som reseledare har man även många "förmåner" på resmålet, t ex så äter och dricker man ofta till reducerat pris (eller t o m gratis) på restaurangerna och barerna, man kan hyra bil och scooter till rabatterade priser osv.

Jobbar man dessutom i länder såsom Bulgarien, Egypten, Thailand, Rumänien osv, så är allting även mycket billigare än hemma och då räcker 5000 kr långt! I andra länder (t ex Grekland och Spanien osv) så ligger priserna oftast ca 20% under de skandinaviska.

Webbplatsen håller på att utvecklas. Översättning till svenska följer.

Följ oss