reseledare utbildning i spanien service&co.

Guideutbildning nära en av världens vackraste storstäder

5 veckor på första parkett ut mot det Baleariska havet i Spanien är vad du kommer att resa ned till om du tar vår guideutbildning i Spanien. Detta är bara ett av många skäl till att välja guideskolan i Spanien!

Vårt härliga hotell Aqua Hotel Promenade **** ligger i Pineda de Mar, bara en timmes bilfärd från Barcelona. Ett hotell med en fantastisk placering och härliga faciliteter. Här kommer du att tillbringa den största delen av de kommande 5 veckorna på guideskolan.

Pineda de Mar befinner sig i Katalonien som ligger mellan Medelhavet och Pyrenéerna. Ett område med ett fantastiskt hav och gyllenbruna sandstränder. Ett lokalområde som har ett rikt stadsliv med butiker, caféer och restauranger. Här har du möjlighet att se unika sevärdheter, uppleva den katalanska kulturen och smaka på utsökt spansk mat. På din fritid kan du koppla av på stranden och ta ett dopp i det vackra blå havet, som har mottagit EU: s blåa flagga för renlighet.

Barcelona ligger som sagt bara en timme bort, vilket ger en stor möjlighet för att uppleva en av Europas ledande storstad när det kommer till mode, historia och arkitektur. Staden pulserar av shoppingmöjligheter, restauranger och caféer som skapar en trevlig stadsmiljö. En av skolans inkluderade utflykter är en resa till Barcelona där du har möjligheten att uppleva staden på nära håll.

Barcelona kännetecknas av stor mängd katalansk arkitektur, vilket kan ses på de lokala bostäderna, men också på många av turistattraktionerna i stan.

Kort sagt så får du möjligheten till att lära känna guidelivet bättre i området nära Spaniens näst största stad.

 

Ta tåget till Spanien

Eftersom vi tänker på hållbarheten och miljön har vi valt att erbjuda våra elever på guideskolan i Spanien att de kan resa med tåg istället för flyg. Det ger längre restid än turen med flyg men det sparar in på CO2 hemfört med flyget. Som en stor bonus ger den extra restiden möjlighet att lära känna sina nya vänner ovh framtida kollegor redan påläggen ner mot skolan.

Om du väljer tåget kommer du inte att betala extra, även om flygbiljetten idag är billigare än en tågresa. Vi täcker denna extra kostnad om du väljer att resa med tåg.

Tågresan startar antingen ifrån Fredrikshamn eller Köpenhamn (Danmark).

Om du vill veta mer om turen till guideskolan med tåg kan ni ringa oss på : +45 60132371

Läs mer om vår hållning till hållbarhet här.

 

Hotell Aqua promenade**** - Pineda de mar

Säg "Hej då" till din lägenhet, ditt hus eller rum i Sverige och säg "Hola" till ditt hotell i Spanien. I 5 veckor är din adress Hotell Aqua Promenade – Pineda de Mar – Spanien.

Det är ett attraktivt 4 stjärnigt hotell, som ligger i stadens centrum. I de vackra omgivelserna mellan hav och stadslivet ligger Hotell Aqua Promenade**** och det är här du som elev ska bo och koncentrera dig till 100% på att bli en bra reseledare. Hotellet ligger placerat vid stranden och det är väldigt nära till butikerna, restaurangerna och caféerna.

 • Dubbelrum tillsammans med en annan elev (Singelrum är möjligt mot tilläggsavgift)
 • Varje rum har en egen balkong
 • Satellit-tv
 • Säkerhetsbox
 • AC anläggning
 • Trådlöst internet mot betalning på utvalda delar av hotellet.
 • Eget bad samt toalett
 • Rummen rengörs flera gånger i veckan
 • Frukost- och middagsbuffé

I din siesta, eller i någon av de övriga pauserna, kan du njuta av solens strålar vid hotellets fina poolområde medan du läser igenom ditt material och dricker en kopp spanskt kaffe. Hotellet erbjuder också många extra faciliteter såsom: bar, restaurang samt fitness.

Undervisningen kommer framförallt att föregå i en av hotellets konferens- eller andra samlingslokaler. Service & Co. ställer höga krav på faciliteterna och Hotell Aqua Promenade erbjuder t.ex. modern AV-utrustning till undervisningen. Många gånger flyttar vi ut undervisningen utomhus, då en hel del av våra aktivteter hålls vid poolen, på stranden och i området kring hotellet.

Utan mat och dryck blir det ingen helhet

Därför anser vi att det är viktigt att du får goda och solida måltider - det är viktigt med energi för att kunna ta till sig all ny kunskap. Inkluderat i ditt kurspris är en varierad frukost- och middagsbuffé som består av många kalla och varma rätter. Middagen består av en läcker meny med allt från typiska katalanska rätter till spanska nationalrätter samt maträtter från det internationella köket.

Förläng din reseledareutbildning med barnkurs

Barnguidekursen är till dig som älskar att arbeta med barn och unga och vill att detta ska gå hand i hand med ditt guidejobb. Du får nu en unik möjlighet och kan kombinera det bästa av två världar med denna kurs.

Genomförs på 3*** Golden Donaire i Salou. Priset är i delat dubbelrum och med god frukost-och middagsbuffé inkluderat.

Med en barnguidekurs har du möjlighet att arbeta på några av de största och bästa resorts i världen. Det är fler och fler charterföretag som erbjuder barnklubbar till alla åldrar, så möjligheten för att kombinera jobbet som guide med massor av aktivitet, skoj och lek är som upplagt.

Du behöver inte vara utbildad pedagog eller lärare, det viktigaste är att du är duktig på att ge service, du gillar att ha en aktiv livsstil och du älskar att arbeta med barn och unga. Du har kanske passat grannens barn, kanske har du varit i praktik på förskolan eller har en utbildning i detta område. Detta är inte avgörande, utan det viktigaste är att du har lust att arbeta med just denna grupp av semestergäster. En grupp som på alla sätt är den mest tacksamma och givande grupp, men som naturligtvis har behov av extra omsorg, uppmärksamhet och tillit.

Kursen innehåller:

Efter att kursen avslutats anställer de företag som är involverade de kvalificerade medarbetare som de har behov för i sina teams. Du är inte förpliktigad till att söka ett arbete hos just dem bara för att du deltar i denna kurs. Service & Co. Samarbetar med många resorter runt om i världen, så det finns möjligheter att hitta en annan arbetsgivare. Service & Co. Kan vara behjälplig med att hitta guidejobb om nedanstående företag inte önskar att erbjuda dig en tjänst.

Involverade företag:
TUI, Nazar, Cosmo Entertainment, Apollo och Langley.

Förläng din reseledareutbildning med en sports kurs

När ditt aktiva liv går hand i hand med ditt reseledarjobb

Genomförs på 3*** Hotel Golden Donaire i Salou.
I priset ingår delat dubbelrum och naturligtvis samma pension som på din reseledarskola.
Lever du ett aktivt liv och undrar om det går att kombinera reseledarjobbet med att arbeta med sport och fritid, så har du nu en unik möjlighet att göra just det, kombinera det bästa av två världar.

Med sport- och fritidskursen ger du dig själv möjligheten att arbeta på några av de största och bästa sportresecentren.

Många olika charterföretag erbjuder aktiv semester så möjligheten att kombinera jobbet som reseledare med många olika aktiviteter ligger öppen.

Du behöver inte vara en professionell idrottsutövare, viktigast är att du är duktig på att ge service och att du njuter av en aktiv livsstil.

Kursen lär dig:

 • Organisering av sportaktiviteter
 • Allt om centerkonceptet
 • Aktiv gästservice
 • Kost och kropp
 • Aktiviteter för alla åldersgrupper
 • Ta med träningen på semestern
 • Jobbet på en sportresort
 • Reseledare, instruktör eller entertainer?

Efter avslutad kurs anställer de involverade företagen de som är kvalificerade för att arbeta i deras Teams. Du behöver inte söka hos just de företagen bara för att du läser denna kurs. Service & Co. samarbetar med en rad resorts runt om i världen, så möjligheten till andra arbetsgivare finns också. Service & Co. kan också hjälpa dig att hitta andra sport- och fritidsjobb, om nedanstående företag inte erbjuder dig någon anställning.

Involverade företag:
Club La Santa, Playitas, Cosmo Entertainment, TUI-Gruppen, Vital Ocio och Acttiv