Service&co. guide union

Guideförening

Under de senaste 15 åren har antalet medlemmar i Service & Co.s Guideförening vuxit till mer än 10000 reseledare. Våra medlemmar har bland annat mottagit sparring och rådgivning gällande deras jobb i utlandet och hjälp med jobbsökning, konfliktlösning. De har också fått göra personlig kärriär som specialguide eller ledare på destinationer i hela världen. Vi har alltid funnits här för de med behov av hjälp, inte bara en gång utan om och om igen, alla vardagar, ibland på helger, dygnet runt – kort sagt, alltid!

När det har varit dags att åka hem igen, efter alla de lärorika upplevelserna på ett fjärran resmål, så har vi också varit där. För många har det utvidgade medlemskapet i Guideföreningen även varit vägen till ett stort nytt nätverk av kontakter och på så vis också vägen till ett nytt drömjobb i rese-, flyg-, eller hotellbranschen i Skandinavien. Vi är med andra ord din personliga kontakt när du känner att du behöver coaching, vägledning och sparring. Samtidigt har vi möjligheten att erbjuda dig relevanta kurser och ett helt unikt nätverk inom verksamheter i Skandinavien. Service & Co.s Guideförening är ett individuellt tillval, som finns där för dig när du behöver det, eftersom att du har valt att skaffa dig denna ”försäkring”. Vi hjälper alla som önskar delta i gemenskapen och som minst har utfört en Service & Co. utbildning.

Service & Co.s Guideförening fungerar oberoende av enskilda företag i resebranschen. Det finns ingen riktig fackförening för reseledare, men genom att bli medlem i Guideföreningen så kan du komma närmre den tryggheten som en fackförening normalt erbjuder.

Här kan du få den vägledning som du inte omedelbart hittar på andra ställen, om du – mot förmodan – hamnar i komplicerade situationer på din destination.

Service & Co. har dock från början försäkrat sig om att arbetsförhållandena på de olika destinationerna hos varje enskilt företag är i sin ordning. Våra samarbetspartners har ordentliga anställningskontrakt och villkor som är generella för hela branschen. Ditt medlemskap kan dock avhjälpa tvivel och negativa situationer med din arbetsgivare, om sådana skulle uppstå. Du har en allierad partner vid din sida som objektivt på situationen och som varken räknar i minuter, timmar eller andra omkostnader, oavsett var i världen du befinner dig. Det är en del av Guideföreningspaketet.

Allt detta omfattar ditt medlemskap i Service & Co Guideförening:

  • Ett medlemskap upprättas till specialpris vid din beställning av reseledarutbildning, det betalas endast en gång och löper aldrig ut
  • Omedelbart när din utbildning är klar, samarbetar Guideföreningen och Jobbcentret med att hjälpa dig ut i ditt drömjobb.
  • Personlig jobbvägledare inkl. gratis telefonrådgivning på telefon 040 60 60 666
  • Hjälp till att byta jobb, kärriär och/eller arbetsgivare – bli specialguide, supervisor eller destinationschef
  • Hjälp med din personliga arbetsplan, coaching, hjälp med ansökningar, feedback på samtal med mera
  • Hjälp med konflikthantering på destinationen som kräver insats av fackföreningsmässig karaktär
  • Rådgivning i samband med kärriärsplanering – efter reseledarutbildning eller vid hemkomsten från en destination i utlandet
  • Samtal och generell jobbförmedling inom rese-, flyg eller hotellbranschen i Skandinavien
  • Attraktiva rabatter till alla medlemmar till relevanta efterutbildningar eller reunions
  • Personlig kärriärrådgivning på svenska, danska eller norska, samt gratis föredrag i samarbete med Business Danmark

Dessutom erbjuder Speakers Club ett gratis föredrag till alla medlemmar i Service & Co. guideförening. Läs mera om Speakers Club här.

Så blir du medlem:

Din engångsbetalning för Guideföreningspaketet kostar 1195 kronor för obegränsat medlemskap.

Vi gläder oss åt att kunna hälsa dig välkommen i gemenskapen och i resebranschens enda facknätverk för utbildade reseledare.