Vi tænker os om hos service&co

Vi tänker oss om!

Ingen kan rädda världen ensam, det ska vi inte heller. Hos oss på Service & Co är vi eniga om att vi ska göra vad vi kan.

Det är stor fokus på miljön, hållbarhet och djurskydd men för oss är det ingen nyhet. Vi har under många år tänkt oss om när vi väljer samarbetspartners. Därför är vi väldigt stolta idag att våra hotell som vi använder oss av på utbildningarna är ECO-certificerade inom de berörda ländernas normer. Detta betyder att om du reser med oss kommer du bo på ett hotell där man har tagit ställning till hur man kan minimera förbrukningen.

Några exempel på detta kan vara vattenbesparing och matavfall. Vi förväntar oss att man kan använda samma handdukar flera gånger och att man finner det helt okej och att fräch mat serveras igen.

På våra utbildningar har vi undervisning i ”Hållbar turism”. Här gör vi vad vi kan rusta våra elever till olika situationer som man kommer att få hantera i främmande kullturer där befolkningen inte är lika medvetna om miljötänk som vi är. Vi har därför tagit ett aktivt beslut om att inkludera miljö och hållbarhet i våra utbildningar eftersom vi tycker detta är väldigt viktigt.

Helt praktiskt tänker vi mycket över hur mycket vi skriver ut och delar ut till våra elever. Därför använder vi så mycket av pappret som möjligt genom att använda oss an båda sidorna. Det är många små intiativ i vår vardag vi gör och som vi skrev inledningsvis, vi tänker oss för.

Ett av våra nyaste tillskott är att eleverna på Spanien-skolan kan välja att byta ut flygresan mot tåg till och från skolan istället. Detta ger oss fler avgångar men det sparar väldigt mycket på miljökonton då tågresan ger ut mycket mindre CO2. Läs mer om detta här.

Utöver ovanstående exempel så har Service & Co i många år samarbetat med rädda barnen och SOS barnbyar. Vi tror på att vi kan göra skillnad och då är det barnan och de unga som behöver hjälp först. Dessutom är Service & Co en av RID- researrangörer i Danmark och via detta samarbete stöttar vi World Animal Protection.

Om du vill veta mer om vad vi står för är du välkommen att kontakta oss på +46 40 60 60 667.

Webbplatsen håller på att utvecklas. Översättning till svenska följer.

Följ oss