Service & Co.'s logo

– en upplevelse for livet!

Jobbgaranti®

Service & Co. Jobbgaranti®

Jobbgaranti® är ett Service & Co. registrerat varumärke. Det betyder att du som utgångspunkt när du startar på utbildningen hos Service & CO. har jobbgaranti®. Under utbildningens gång ser vi på varje enskild elevs kvaliteter och bedömer om han/hon har varit intresserad, visat vilja och såklart deltagit aktivt under utbildningen. Därutöver bedöma varje elevs mogenhet, förmåga till teamwork, sociala och kulturell förståelse samt resultaten från de olika proverna.

Service & Co.s många instruktörer avgör i samarbete med vårat karriärcenter om varje elev uppfyllt kraven till att få sin jobbgaranti®.

Vi är redo att skicka ut dig med en jobbgaranti i handen när vi:

1) Vet att du är redo för att hoppa ut i guidejobbet inom 3 månader efter slutförd guideskola.
2) Tror på att du kan klara dig helt fantastiskt som guide.
3) Kan se att du kan klara av alla de olika arbetsuppgifterna som du kan få som guide.

Det är faktiskt inte så svårt.

1) 95% av våra elever får jobbgaranti®.
2) 100% av de eleverna som önskar att arbeta som guide hjälper vi att hitta ett jobb.
3) Vi hjälper också de eleverna till att få jobb – som inte har fått jobbgaranti. Här hittar vi det arbete som passar bäst till individens kvalifikationer.

I helhet kvalificeras över 95% av våra elever, så man ska verkligen vara motstridig, inte möta upp till undervisningarna eller ha en helt annan agenda än att ta utbildningen om man inte ska erbjudas ett jobb efteråt. Vi anstränger oss verkligen för att hitta det riktiga jobbet till våra elever och vårat karriärcenter har samtal med varje elev för att säkra sig så det blir den helt riktiga matchningen.

Med Jobbgaranti® i handen söker varje elev antingen på skolan eller efter skolan jobb hos Service & Co.s många samarbetspartners. Vi håller överblicken över jobben via vår unika jobbabank, så vi hela tiden kan skicka jobbsökande elever till intervjuer så att varje elev fått nytta av sin jobbgaranti®.

En av förutsättningarna för jobbgarantin är att du vid utbildningens slut fyllt 18 år. Och ännu en fördel är också ifall du har körkort. Dock arbetar vi också med olika partners som inte kräver körkort, så om du inte har ett så utesluter det definitivt inte dina möjligheter. Ring till oss på 40 60 60 667 om du är i tvivel.

Vägen till ett reseledarjobb – jobbintervjuer på guideskolan.

I avslutningsfasen på guideskolan kommer det två till fyra reseföretag ner och håller jobbintervjuer. Har du intresse för de företagen kan du välja att gå till en intervju för att få ett guidejobb hos en av dom.

Utöver samtalen med företagen ska du också till samtal med en av Service & Co.’s egna jobbkonsulenter. Genom detta samtalet får vi en ide om vilka intressen du har, vad du drömmer om och ifall du helst vill vara barnguide, skidguide, utflyktsguide eller kanske något helt annat. Därefter kan vi ge råd till dig om vilka företag som har det rätta jobbet för dig.

Från att du har avslutat guideutbildningen till att du står med ett kontrakt i handen kan det gå allt från en dag till tre månader. Vi har ca 60 olika samarbetspartners och tidpunkten för att du kommer ut som guide beror på när reseföretaget behöver nya guider, och inte minst dina önskningar.

Du kan också få jobb senare om det är några saker hemma i Sverige som ska färdiggöras, så som utbildning, lägenhet och jobb innan du kommer ut som guide.

Vinn stipendium

Vinn ett stipendium på upp till 7.000,- för din drömguideskola!
Berätta varför du drömmer om att ta en guideutbildning och vinna ett stipendium för att förverkliga din dröm.

Lön och arbetsförhållande

Vad du tjänar i lön som reseledare och vilka fördelar du har kan variera.
Läs våran överblicks guide om lön och arbetsförhållanden här.

Loading...