Service & Co.'s logo

– en upplevelse for livet!

Gratis guidespecialämne

Gratis guidespecialämne!

Från och med januari 2020 kan du välja en gratis guide specialisering (värt 4396,-). Guide specialiseringen är din möjlighet för att specialisera dig i ett ämne inom guideämnet.

Drömmer du om att bli aktivitetsguide, ungdomsguide eller barnguide? Har du ett speciellt intresse för hållbarhet och önskar att specialisera dig inom hållbarhet i resebranschen? Är du född ledare och vill specialisera dig i hur du leder en destination? Ett av dessa 5 ämnen kan du specialisera dig i på Service & Co.s guideutbildning.

Läs mer om varje ämne här under och välj det ämne du önskar när du beställer beställer din utbildning.

Du kan välja mellan dessa guidespecialiseringar:

Barnguide

Ungdomsguide

Sport- & aktivitetsguide

Ledning på destinationen

Hållbarhet i resebranschen

Barnguide specialämne är en unik möjlighet för dig som lever ett aktivt liv, älskar att arbeta med barn och ungdomar och gärna vill kombinera det med ett jobb som guide. Här får du det bästa från båda världarna!

Med en barnguideskurs ger du dig själv möjligheten för att arbeta på några av de största och bästa resorten i världen. Det är fler och fler charterföretag bland våra samarbetspartners som erbjuder barnklubbar för alla åldrar. Så möjligheten för att kombinera jobbet som guide med en massa aktiviteter, skoj och lek – är hög.

Du behöver inte vara professionell – det viktigaste är att du är duktigt på att ge service, att du njuter av en aktiv livsstil och tycker om att jobba med barn och ungdomar. Kanske du har suttit barnvakt åt grannens barn, kanske du har varit förskole pedagog eller har en utbildning inom barn- och ungdomsområdet. Det är inte avgörande. Det viktigaste är viljan till att arbeta med denna målgrupp som semestergäster. En grupp av människor som på alla sätt är den mest tacksamma och givande, men såklart har nytta av extra omsorg, uppmärksamhet och tillit.

 

 

 

 

Ämnen innehåller:

Organisering av aktiviteter och lek
Jobbet på ett familjeresort
Barns utvecklingsstadier
Barn med särskilda behov
Regler och etik
Kropp och motorik
Dans och rörelse
Program och shows
Avslutande samtal

Så om du är galen i barn och kan tänka dig att kombinera jobbet som guide med en vardag tillsammans med en massa glada och sprudlande ungar, så är det specialiseringen som barnguide du ska överväga.

Tänk på att det ska vara minimum 10 deltagande elever i gruppen för att avhålla specialkursen.

Om du önskar att ditt aktiva liv går hand i hand med ditt guidejobb så är guidespecialiseringen sport- och aktivitetskurs perfekt för dig.

Det är i efterhand riktigt många semestergäster som väljer att ta på en ”aktiv” semester. Dom njuter självklart av solen och värmen men vill också gärna ha lite mer innehåll i deras semester. Därför väljer dom resorts var man kan göra en massa olika sporter och aktiviteter. Därför är det stor efterfrågan om sportsguider.

Lever du ett aktivt liv och vill gärna kombinera guidejobbet med att arbeta med sport och aktiviteter så har du nu en unik möjlighet för att kombinera de bästa från de båda världarna. Med en Sport- och aktivitetskurs ger du dig själv möjligheten för att arbeta på några av de största och bästa sportresorten i världen.

Det är fler och fler charterföretag bland våra samarbetande reseföretag som erbjuder en aktiv semester. Så möjligheten för att kombinera jobbet som guide med en massa aktiviteter är uppenbar. Du behöver inte vara professionell idrottsman. Det viktigaste är att du är duktig på att ge service och att du njuter av en aktiv livsstil.

Ämnet innehåller:

Organisering av sportevenemang

Allt om centerkonceptet

Aktiv gästservice

Kost och kropp

Aktiviteter för alla åldersgrupper

Ta med träningen på semestern

Jobbet på ett sportresort

Guide, instruktör eller entertainer?

Avslutande samtal

Et litet utplock av de företagen som vi jobbar tillsammans med och som har specifika intressen för guider med sport och aktivitet som specialäme är: Club La Santa,Playitas, Tui-Gruppen, Cosmo Entertainment, Acttiv, og Vital Ocio. Så om du har massor av energi och bränner för att aktivera människor omkring dig, så ska de överväga livet som sport- och aktivitetsguide.

Tänk på att det ska vara minimum 10 deltagande elever i gruppen för att avhålla specialkursen.

Ledning på destinationen är ett specialämne för dig som på sikt skulle kunna tänka sig en ledarkarriär i resebranschen. Kanske du redan har haft en ledarroll i tidigare jobb men det är inget krav att ha haft för att välja detta ämnet. Det viktigaste är att du har viljan till att prova på att bli en inspiratör och ledare.

Undervisningen är planlagd så du både blir bekant med de mest välkända ledarteorier, jobba med cases och själv får möjligheten till att prova några av dina nya teorier praktiskt. Du kommer att använda din DiSC-profil till att jobba med att hitta din specifika ledarprofil och du får tips till hur du kan utveckla dig redan från din första säsong som guide.

Som en del av ämnet gör du en handlings- och karriärplan som du kan visa dina kommande arbetsgivare och som ni tillsammans kan försöka arbeta mot.

Ämnet innehåller:

Ledning på destinationen – Vilka ledarjobb finns det och vad är jobb beskrivelsen

Ledarstil och ledarmetoder

Kommunikation som ledningsvärktyg

Planläggning och delegering

Grundläggande ledningsredskap

Din personliga ledarstil – Ledning på många sätt

Motivation och handlingsplan

Coaching

Om du går med en dröm om att ha en ledarposition i din framtida karriär – var det än är i din guidekarriär, eller i vilken annan bransch som helst – så är detta specialiseringen precis för dig.

Tänk på att det ska vara minimum 10 deltagande elever i gruppen för att avhålla specialkursen.

Specialämnet Hållbarhet i resebranschen är för dig som vill bli klokare på vad vi kan göra för miljön och vad du som kommande guide kan fokusera på din kommande destination, var du än kommer hamna i världen. Ämnet belyser de utmaningarna som finns vid att resa runt på våran planet och du kommer bli undervisad i hur man med små ändringar kan göra stora skillnader.

Ämnet är uppbyggt så att du själv får lov att dyka ner i olika ämnen och avslutningsvis i den sista undervisningsveckan ska framlägga dina erfarenheter som ska kunna användas som inspiration till resten av eleverna på guideutbildningen. Det blir alltså inte bara en uppgift för uppgiftens skull utan en del informationsmaterial som du ska vara med till att ge vidare.

Idén med att bygga undervisningen på det sättet är för att hållbarhet är ett ämne man som guide kan vara med och göra gäster och lokala mer medvetna om. Speciellt om man gör det på ett sätt som är lättillgängligt för alla. Det betyder att en del av uppgiften blir att förenkla och kommunicera de stora utmaningarna som kan förekomma på destinationer i utlandet och visa initiativ och förslag som du enkelt kan genomföra.

Ämnet innehåller:

Hållbarhet på destinationen

Kommunikation till samarbetspartners och gäster

De som skillnader, hur man säkerställer implementering

Fakta inom resebranschen

Certifieringar i branschen, vad betyder det?

Proaktiv planering – Hur tar man nästa steg

Guide som ambassadör- Hur blir man en förebild?

Vilka utmaningar är störst i vilka världsdelar

Marknadsföring – Hur tankeväckande kan bytas med bra resultat

Om hållbarhet och miljön är viktigt för dig och du även vill utforska vad du kan göra som guide för att minska konsumtionen i din egen vardag men också hur du kan guida dina gäster i hållbarhet turism, så är det detta specialiseringen precis för dig!

Tänk på att det ska vara minimum 10 deltagande elever i gruppen för att avhålla specialkursen.

Ungdomsguiden, trots den festliga titeln, är ett oerhört seriöst och krävande jobb. Många har intrycket av att det bara handlar om att kunna stå i baren och starta festen, men här har de väldigt fel. Att vara ungdomsguide ställer extra krav på säkerhet och etik. Det är ett jobb för ungdomar som älskar att vara med andra runt sin egen ålder och som har en speciell förmåga att organisera och driva evenemang. Inte bara festevenemang utan också dagsevenemang och sociala evenemang.

En ungdomsguide är i allmänhet mycket mer med sina gäster än en vanlig charterguide. Det förväntas att du ägnar dig åt dina gäster i en helt annan utsträckning. Gästerna är ofta mycket unga i 15 års ålder, till uppåt och det ställer vissa krav på guideens ansvar.

Det är därför vi har på Service & Co valt för våra elever att göra en guide speciell som en ungdomsguide. Då kan du ”kika” på jobbfunktionen om du kastar dig ut på en sommar eller vinter på en ungdom destination. Många kommer att bli förvånade över den planering och allvar som jobbet kräver, så om du har en arrangör i magen och du älskar en bra fest, då är Guide Specialist as ungdomsguide för dig!

Ämnet handlar om:

Organisering av dag- och kvällshändelser

Partnersomsorg och åtaganden i nattlivet

Regler och etik

Den goda festen

Strand- och poolläkare

Guidens ansvar och engagemang

Utmaningar och problemlösning

Avslutande konversation

Är du redo att vara festens kickstarter medan du tar ansvar för dina gäster? Drömmer du om ett jobb där majoriteten av din dag handlar med dina gäster? Och gillar du unga kamrater? Då är ungdomsguiden för dig!

Observera att det måste finnas minst 10 deltagande studenter i kursen.

Utbildningsdestinationer

Visste du att vi har skolor på två olika destinationer
Spanien och Thailand

Jobbet som reseledare

Att vara reseguide är ett fantastiskt jobb!
Vill du veta mera om jobbet som reseledare efter reseledarutbildningen?

Vill du höra mere?

Om du läser vidare från rubriken hoppas vi att svaret är JA! Och sedan sitter vi redo att prata.
Klicka på vår kontaktsida och skicka ett meddelande till oss. Vi ser fram emot att prata med dig.

Loading...