Service & Co.'s logo

– en upplevelse for livet!

Hållbarhetspolitik

Vi tänker efter!

Ingen kan rädda världen ensam och det är heller inte det vi ska. Hos Service & Co. är vi dock eniga om att vi ska bidra så gott vi kan.

Som tur är har det uppstått stort fokus på miljön, hållbarhet och djurskydd senaste tiden. Men hos oss är det ingen nyhet. Vi har i många år tänkt oss efter när vi väljer våra samarbetspartners.

Idag är vi därför väldigt stolta över att de hotell vi använder under våra utbildningar är ECO-certifierade inom de berörande ländernas standard. Det betyder att om du reser med oss kommer du bo på ett hotell var man aktivt har tagit ställning till hur man kan minimera konsumtionen.

Ett par exempel på detta kan vara i förhållande till vattenbesparing och matavfall. Vi förväntar att man kan använda samma handduk flera gånger och att det är helt okej att färsk mat serveras igen.

På våra utbildningar har vi både undervisning i Hållbar turism och ett tillvalt specialämne om Hållbarhet i resebranschen för de elever som önskar att specialisera sig inom området. Här gör vi vad vi kan för att rusta upp våra elever till att hantera de situationer man vill uppleva i främmande kulturer, var befolkningen inte är lika medvetna om miljön omkring en, som vi är.

Vi har därför tagit ett beslut om att inkludera miljö och hållbarhet aktivt i vår undervisning, för att vi tycker det är viktigt.

 

Hållbarhet i vardagen på guideskolan

I grund och botten tänker vi mycket på hur mycket vi skriver ut och delar ut. Därför använder vi oftast papper med flera slides på varje sida. Det finns många små initiativ i vår vardag, som vi skrev i starten, vi tänker oss om.

Utom det ovanstående exempel så har Service & Co. i många år samarbetat med Rädda Barnen och SOS Barnbyar. Vi tror på att ifall vi ska göra en skillnad så är det barnen och de unga vi ska hjälpa först.

Dessutom är Service & Co. en del av RID – Rejsearrangører i Danmark, och via detta samarbete stöttar vi World Animal Protection.

Om du vill veta mera om våra tankar är du alltid välkommen till att kontakta oss på tlf. 40 60 60 677.

Boka en vägledning

Har du funderingar eller frågor?

Ämnen och tentor

Vill du veta mer om de olika ämnena på reseledarutbildningen?
Loading...