Service & Co.'s logo

– en upplevelse for livet!

Reseledarjobbet

Jobbet som reseledare

Drömmer du dig också bort till främmande land och helt annat slag arbete?

Det är garanterat många som gör det! Men hur många är modiga nog till att ta tag i utmaningen, ta en guideskola och samtidigt resa långt bort från Sverige. Som tur är så är det många unga människor varje år som griper tag i möjligheten och reser iväg på ett sabbatsår eller kanske en ännu längre period.

Men vad är det du reser ut till?

Allra först ska du veta att vi hos Service & Co. tycker att det är världens bästa jobb. Du får svårt med att hitta ett jobb som är så allsidigt, var man jobbar i en riktig positiv miljö och var du varje dag är tillsammans med en hel massa härliga kollegor och glada semestergäster. När vi frågar våra tidiga elever som jobbar ute på destinationer ute i världen är det såklart olika svar man får, men alla är helt överens om att dom inte vill byta ut upplevelsen om att vara guide även om dom fick möjligheten och att det är varmt rekommenderat.

Men vad är det dom går runt och gör, dom där guiderna?

Normalt sätt så bor du i en lägenhet tillsammans med några kollegor eller till och med på ett hotellrum. Även om det är det ena eller andra så har du oftast ditt eget rum så du kan stänga dörren och få lite privatliv.

En dag som guide

Klockan 8.00
Du går upp ca kl. 08:00 och gör dig redo för att möta upp på destinationskontoret. För att komma till kontoret använder du cykel, gång, scooter eller bilar. Allt efter var du befinner dig och hur långt det är från lägenheten till kontoret.

Klockan 9.00
När du möter upp startar dagen oftast med en morgonbriefing kl. 09:00. Hur går det och vem ska göra vad? Är det något som hänt sedan ni såg varandra sist? Har alla gäster det bra?

Därefter är det någon som stannar på kontoret och fixar de administrativa uppgifterna som ska göras. De andra tar ut till hotellen och besöker gästerna. Här löser man deras problem som eventuellt har uppstått, ger goda råd, säljer utflykter, hjälper med biluthyrning och pengaväxling. Ibland har man det även bara trevligt med gästerna, när det är tid till det.

Klockan 13.00
Runt klockan 13:00 börjar det bli riktigt varmt och ofta brukar man ha siesta. Här har du lite ledig tid så du kan ta en liten simtur, får lite sol på näsan, äta lunch eller ta en lite tupplur.

Klockan 16.00
Runt 16:00-17:00 möter man upp igen och antingen besöker nya hotell eller så hjälper man också till på kontoret.

Klockan 19.30
Dagen slutar omkring 19:30 var du tar hem och har det trevligt med dina vänner, ser på film, går till sport eller går ut och äter. Vissa kvällar är det arrangemang. Det kan vara middag med gästerna, sportarrangemang eller liknande, då är man också på arbete och ser till att gästerna har en bra kväll.

Bli förberedd till olika guideuppgifter varje dag!

Det kan också vara dagen var man till exempel håller en utflykt. Här hämtar du gästerna på de olika hotellen på morgonen och kör till utflyktsplatsen. Här får man verkligen lov till att använda sin talförmåga, när man ska berätta om alla saker som finns på resmålet och ge gästerna en inblick i vilket land dom kommit till.

Det är också dagar var gästerna ska hämtas och skjutsas till och från flygplatsen. Det kallas ’transferdag’. Här tar man på sin fina uniform och ser till att gästerna kommer hem säkert och även ser till så de nya gästerna kommer tryggt till sina hotell som dom bokat.

De nya gästerna samlas oftast till ett välkomstmöte antingen samma dag eller dagen efter ankomst. Det är här du möte allihopa och hälsar dom varm välkomna och berättar om resmålet och dess möjligheter.

Som du kan läsa ovanför er guidejobbet annorlunda från dag till dag och varje dag kommer du möta nya människor och lösa nya utmaningar. Det som alla uppgifter och utmaningar har gemensamt är att på guideskolan blir du riktigt bra grundligt förberedd till att hantera varje situation. Läs mer om våra ämnen och tentor här.

Start dit guideliv allerede i dag - book din guideuddannelse nu!

Loading...