Service & Co.'s logo

– en upplevelse for livet!

Hua Hin – Thailand

Reseledarskola i Thailand

Upplev Thailands kultur vid Skandinaviens enda guideutbildning i Asien!

Följ med till Thailand och upplev Österns mystik medan du utbildar dig till guide. På denna resa slår du två flugor i en smäll, du får nämligen en fantastisk utbildningn samtidigt som du upplever en helt ny spännande kultur. På denna utbildningen i Thailand kommer du inte bara hem efteråt, utan med en utbildning som ger dig chans till att ha hela världen som din arbetsplats. När du har varit här med oss kommer du komma hem med ett hav av upplevelser från runt om i världen. Inte bara upplevelser där vi kommer ifrån utan allt runtomkring som du kan dela med dina nya kollegor och vänner.

Nord, väst, öst är bäst!

Thailand är likastort som Frankrike till ytan, dock mer långsträckt. Den thailändska kulturen är påverkad av både Indien, Kina och Cambodja. Dessutom är Thailand det ända landst i Sydöstasien som inte har varit koloniserat. Thailand har stora kontraster, det finns både mycket rikedom men även mycket fattigdom. Där lever alla sida vid sida och landets natur är allt ifrån djungel till stränder på turistorterna.

Din resa börjar när vi landar på Bankoks flygplats och därefter kör mot Hua Hin, här incheckar du på ett hotell med 4 stjärnor nämligen hotell Novotel Hua Hin. I närheten ligger det trevliga stället Cha Am, som är ett vackert och roligt område, sedan har vi Hua Hin city som ligger ungefär 2,5 km ifrån hotellet. Inom gångavstånd hittar du både restauranger och små butiker. Nere på stranden ligger det också många goda restauranger som ni bör testa. Vill ni uppleva mer i byn när du har ledigt? Då kör nämligen hotellets buss fram och tillbaka till byn 5 gånger om dagen.

Hua Hin – Den charmiga semesterbyn

År 1920 upptäckte kung Rama IV sommarparadiset Klai Kangwon som på svenska betyder ” Långt ifrån bekymmer” här i Hua Hin. Namnet kunde faktiskt inte passa in bättre på området och detta har gjort denna byn till en eftertraktat resemål. Ett resmål som fokuserar på lugn, renhet och säkerhet. Ni kommer få uppleva vilken stor respit thailändare har för sina kungar, både de kungar som har levt förut och deras efterträdare, deras namn är Kung Bhumibol och hans efterträdare Kung Maha Vajiralongkorn. Varje dag bjuder Hua Hin’s stränder på ett dopp i det lugna, turkosblåa vattnet, även hästridning och av slipning längst kusten och hela vägen upp till den charmiga fiskehamnen Cha Am. På de lokala marknaderna kan du köpa mat, exotiska frukter, konst och sovenier till småpengar. Urvalet av restauranger och barer finns det gott om i Hua Hin’s centrum och dem har även massagesalonger nära hotellet. Här kan du få en helkroppsmassage för samma peng som en burgarmeny i sverige, så varför inte unna sig det undertiden du är här på din guide utbildning?

Vad ska du uppleva?

Guide utbildningen här i Thailand innehåller samma utbildningspaket som i Spanien och på Malta. Du kommer under de 24 dagarna bo i Cha Am, Hua Hin, du kommer lära dig första hjälpen på de lokala privatsjukhuset. Efter 23 nätter i Cha Am fortsätter vi vår resa med en minitur på 5 dagar som kommer avslutas i Bankok.

På miniresan kommer vi uppleva Thailands natur och vildmark. Vi kommer köra mot Kanchanaburi och besöka Amphawa marknad. Denna byn ligger nordväst om Bankok. Här kommer vi dessutom besöka de allierades kyrkogård från andra världskriget och kommer åka tåg ifrån Thailand-Burma Railway Museum till floden Kwai. Vi kommer köra ifrån Kanchanaburi till Ayutthaya där vi ska åka på bambuflottar och efterdet köra en liten tuk-tuk tur till alla byns tempel.

Sedan kommer resan fortsätta mot Bankok och vi kommer byta den lugna och fridfulla miljön till en mer pulserande storstad. Bankok är en stad med 14 miljoner invånare och dessutom full av kontraster. Det nya och moderna blandar sig gärna med det gamla och traditionella. I bankok kommer vi ha 2 nätter och vi ska såklart åka på utflykt. Du kan glädja dig åt att uppleva Grand Palace och Wat Po. Vi ska dessutom se Wat Saket och den vackra utsikten där ifrån, sedan avslutar vi med Chaophraya Klong Tour, som är en lån tur i en Bankoks alla kanaler.

På utbildningen är det 2 måltider som är inkluderade /måltidernas fördelning är specificerat i schemat) Sedan när det gäller fickpengar så är levnadskostnaden i Thailand mycket billigare än runt omkring i Europa. Så du klarar dig på mindre fickpengar här i Thailand än om du skulle till Europa.

Har du frågor angående utbildningen i Thailand? Ring oss på 40 60 60 667.

Kom ihåg att i priset är flyg fram och tillbaka inkluderat, handbagage, alla övernattningar på hotellet, transfer fram och tillbaka till flygplatsen, 2 måltider om dagen, undervisning och skolmaterial.

Nedräkning till nästa skolstart i Thailand

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Skolakalender Thailand

2022
30. juni – 29. juli 2022

Skolhotel – Novotel Hua Hin Cham Am Beack resort & Spa

Lyxig känsla och utsikt över palmer och kristallklart vatten så långt ögat kan se!

Novotel ligger i det mysiga området Cha Am, som är ett mer autentiskt och lugnt område än Hua Hin, som ligger ca. 25 kilometer söderut. Inom gångavstånd från hotellet hittar du både restauranger och små butiker. Det finns också flera bra restauranger vid stranden. Om stranden på hotellet blir smal på grund av tidvatten är den bredare bara några minuters promenad från hotellet.
Om du vill uppleva mer stadsliv i Hua Hin kan du enkelt komma dit, för fem gånger om dagen går hotellets buss buss tur och retur (det kostar cirka 50 THB per person och väg, vilket motsvarar cirka 14 kronor) .

Den stora och lysa lobbyn bjuder på trevliga stunder. Här finns sportbar, kaffebar och en liten souvenirbutik. Från receptionen är det en fantastisk utsikt över poolområdet och havet – det har helt enkelt en perfekt placering precis vid stranden.

Du ska bo på ett av hotellets superior rum.

Stora, lysa och moderna rum på 34m2 – alla är välinredda med snyggt trägolv, aircondition, kaffe/te möjligheter, TV och DVD-spelare. Badrummet är stort och inrett med kakel och dusch. Hotellet har aircondition och det är WiFi och kassaskåp på rummet.

Hotellets faciliteter

Här kan du se vilka faciliteter du har under din reseledarutbildning

Mini rundresa – Thailand

Avsluta ditt äventyr i Thailand med en miniturné

På din Guide utbildning i Thailand är den sista veckan en liten miniresa. Vi kommer uppleva thailands natur och vildmark, samt olika sevärdheter och museum. Allt detta samtidigt som du går utbildningen.

Dag 1: Hua Hin
Vår första dag spenderar vi i Hua Hin, här ska vi uppleva Thailands exotiska djurpark Wildlife och tillsammans äta Lunch i parken. Efter lunchen kommer vi besöka Chang Hua Man Royal Project, som är ett kungligt projekt.

Dag 2: Hua Hin – Kanchanaburi
Efter en skön frukost åker vi för att uppleva typiska Thailändska marknader. Vi kommer bland annat besöka Amphawa Floating Market och Railway Market. Efter alla marknadsupplevelser kommer vi åka vidare mot Kanchanaburi. Här kommer vi spendera resten av dagen genom att uppleva byns sevärdheter och historia.

Dag 3: Kanchanaburi – Ayutthaya
Efter frukosten på hotellet ska vi ut och vara aktiva. På dagens program står det nämligen Rafting. Och ingen vilken Rafting som helst utan nämligen en thailändsk Bamboo Rafting. Efter denna upplevelse åker vi Österut där vi ska på tempelvandring och även åka Tuk-Tuk.

Dag 4: Ayutthaya – Bankok
Vi kommer starta dagen med att besöka det spektakulära Bang Pa-in Palace som också är känt för den tidigare kungens sommarstuga. Efter besöket på palatsett åker vi mot storstaden Bankok, där vi kommer avsluta med en runtur i Thailands huvudstad.

Dag 5: Bankok
Idag har vi en full dag i Bankok, vi ska uppleva den danska tempelkulturen. Vi kommer även besöka Grand Palace, det kungliga templet, Wat Pho – det liggande buddhas tempel och slutligen Sackat Wat, det gyllene templet. Dagen kommer avslutas med en båttur i Chaophraya.

Er guideskolen i Thailand DIN guideskole?

Book nu – så er du sikret din plads

Kön

Vill du köpa ett enkelrum för 9.000? Vi rekommenderar att du delar ett dubbelrum med en guidekollega

Halvpension pris 0,- (2 måltider dagligen)

13 + 4 =

Vill du ta en närmare titt på någon av de två andra skolorna, som båda finns i Spanien?

Salou

Spanien

Marbella

Spanien

Loading...